,

Ramadanen – om børns religionsfrihed

Ramadanen er i gang – og god faste til dem, der praktiserer det!

Jeg hørte igår at der i en af kommunerne nær mig bliver gjort en indsats for at børn, der går i skole bliver spist godt af inden de kommer i skole, så de ikke går sukkerkolde i løbet af dagen. En meget fornuftig ordning, som virker efter hensigten. I øvrigt er det jo sådan at muslimerne, ligesom alle andre religioner der praktiserer faste har det, har retningslinjer også for sikkerheden i forbindelse med faste. F.eks. frarådes det syge, gravide og småbørn at faste.

Nå, men i indslaget hørte man en kommunel leder på området, som fortalte at tiltaget hjalp, men at man i øvrigt aldrig har oplevet problemer med børn i ramadanen. “Alligevel”, sagde rapporteren “fremsætter Dansk Folkeparti forslag om at forældre straffes økonomisk hvis deres børn som følge af fasten har særligt koncentrationsbesvær.”

Her er jeg nødt til at sige fra. Hvis det er af hensyn til børnene, hvorfor skal de forældre som ugentligt sender børn afsted uden morgenmad og ordentlig madpakke så ikke straffes?!

For mig lugter det langt væk af endnu et indgreb i religionsfriheden. Til religionsfriheden hører friheden til at opdrage sine børn ifølge den tro og praksis man følger. Og til religionsfrihed hører også at børn har ret til at lære om de handlinger og højtider som hører til deres religion og kultur. Hvis muslimerne skal straffes økonomisk for at følge deres faste, så forventer jeg også at kristne inden påsken skal pålægges særlige sanktioner. Det er vel bare rimeligt?!

3 replies
 1. Anne Thompson
  Anne Thompson says:

  Kære Jeanette
  Tak for din kommentar. Den gjorde mig meget glad! Det er godt at vide, andre også får glæde af det mine tanker og observationer.
  Jeg har i nogen tid gået og tænkt, at jeg gerne vil skrive mere men været usikker på om jeg skulle, så din opfordring falder på et "tørt" sted 🙂
  Mange hilsner, Anne

  Svar
 2. Tro Håb og Kærlighed
  Tro Håb og Kærlighed says:

  Kære kloge kolega – ja, det er bare FOR MEGET! Og til DF: "Vi har forstået det! Man må slet ikke være muslim i følge jer. – Men det må man altså godt, ligesom man må være metodist eller ateist eller for den sags skyld satanist eller medlem af Dans Folkeparti. Må vi være fri!"

  Svar
 3. jca
  jca says:

  Kære Anne

  Egentlig googlede jeg "Foran mig er en vej jeg ikke kender" for at finde forfatteren til en angivelse i et salmeblad. Men så kom jeg ind på din blog. Hvor er det bare nogle fantastiske observationer – især den med ramadanen rammer lige sømmet på hovedet.
  Har du overvejet at skrive for kristelig dagblad? En klumme fra dig ville være et frisk pust – midt imellem sure tidehverver og nedrakning af folkekirken.
  I anledning af at vi i tekstrækken i folkekirken prædikede over Martha og Maria i søndags, må jeg konstatere, at du holder dig det fornødne for øje:
  At mennesket ikke er Gud – men Gud blev menneske.

  Jeanette Capion, Sognepræst i Folkekirken – nærmere betegnet Kongsted kirke på Sjælland.

  Jeg håber, at du snart får det bedre jvf. din sygemelding.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *