Instagram – mit sociale medie på en øde ø

Jeg er rigtig glad for instagram. Hvis jeg skulle have ét socialt medie med på en øde ø ville det være et let valg. Jeg kan godt lide opbygningen af instagram, fordi der kun er én ting af forholde sig til ad gangen – og fordi det mest er billedbåret. Der bliver flere ord, men det er stadig billederne, der kommer i første række. Generelt er stemningen også bedre, synes jeg – ellers også har det at gøre med hvem, jeg følger.

Det er jeg nemlig meget bevist om på instagram: Jeg følger kun mennesker og organisationer, der gør (eller gerne vil gøre) mig til en bedre version af den, jeg er. Derfor dropper jeg ret konsekvent mennesker, butikker eller organisationer, der giver mig mindreværd, gør mig misundelig eller gør mig i tvivl om mig selv ligesom jeg stopper med at følge dem, der ikke opmuntrer, som opfordrer til at udelukke nogen eller som ikke er reflekterede i deres holdninger (også selvom de kan være forskellige fra mine.)

Det betyder ikke, at det nødvendigvis er mennesker eller organisationer, der stryger mig med hårene – det er ikke  kun pæne billeder, der fortæller mig, at jeg er dejlig, som jeg er eller har ret til alverdens ting. (Bl.a. derfor er andre medier også gavnlige – f.eks. gammeldagsaviser, radio og pdocasts) Jeg kan bedre lide dem, der får mig til at tænke over, hvem jeg er og hvordan jeg tager del i livet.

Jeg bruger instagram som inspirations boost, som refletionsrum eller som kirkerum, om du vil. Det er her jeg øver mig i alt det, jeg gerne vil, at mine børn også kommer til at tænke over på sociale medier og andre steder: Hvem lader du påvirke dig? Hvem lader du fortælle dig om verden, dine medmennesker og dig selv?

Jeg følger forskellige humanitære organisationer som bl.a. @verdensbedstenyheder, der peger på alle de steder, hvor der sker positiv udvikling i verden både med uddannelse, sundhed og natur.

I samme boldgade – men fuldstændig anderledes – er @upworthy, som deler små og store historier om mennesker og bevægelser, som gør en forskel for andre under #bestofhumanity.

Jeg følger@savethechildren og @wwf også selvom her begge steder kan være hårde, er det samtidig en reminder om, at der findes mennesker, som kæmper for vigtige emner.

Jeg bruger instagram til at blive dygtigere (eller bare inspireret) på det, jeg beskæftiger mig med og på at holde mit fokus. Derfor følger jeg @christinacaine, der er en fantastisk prædikant fra Australien. @craiggroeschel, der er en dygtig underviser om ledelse og om at følge Jesus. @orangeleaders, fordi de er gode til også at have fokus på børn. @rethinkchurch, fordi de sætter kirke i et andet perspektiv. Dertil kommer en del kolleger og kirker fra forskellige kirker i både Danmark og andre lande.

@jenhatmaker, @jordanleedooley og @annvoskamp følger jeg, fordi de er dygtige til at kommunikere både på skrift og tale.

@hopewriters giver mig inspiration til at skrive.

@prayasyougo_official er den bedste bønne-prompter, jeg har fundet.

@onbeing har et væld af spændende artikler og podcasts og deres citater på instagram er gode at blive eftertænksom af.

Børn, familie liv og tjeneste i kirken med børn er også noget jeg bruger instagram til at informere mig om. Derfor følger jeg @parentcue, som er de bedste (hvis du spørger mig) til at give idéer til at åbne samtaler med sine børn. Det danske @blackbird_institute er nye for mig, men er gode til at give viden om børn, børneliv og familieliv. Jeg følger også @heatheravis, som har adopteret tre børn, hvoraf to har downs syndrome – hun har også @theluckyfewofficial, hvor hun forsøger at gøre opmærksom på børn med særlige behov.

Jeg forsøger at blive klogere på kvinders rettigheder og ligestilling ved at følge @unwomen , @malalafund  @emmwatson (som også kan fortælle om bæredygtig mode). @kvinfo – så er vi inde på dansk kønspolitisk område. @kritiskpynt er sjov, kritisk og feministisk. @rebelgirlsbook deler opfordringer af alskens art til at give piger forbilleder, som smadrer glaslofter på forskellige områder.

Og så følger jeg flere have-entusiaster som @havedagbogen@clausdalby og @signewenneberg. Garn-entusiaster som min lokale garnpusher @garniskovhytten @kitcouturecph og @alleelskeragnes.

Bøger har jeg som bekendt svært ved at få nok af og det gælder også på instagram, hvor jeg er særligt glad for at følge @annebogel, @whatshouldireadnext, @julesrules, @rejsendeibørnelitteratur og @bogblogger.

Hvem følger du og hvilke kriterier har du for, om du holder op eller begynder med at følge nogen?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *