Boganmeldelse: En af de mest elskede og brugte bøger i Bibelen er Salmernes Bog fra det Gamle Testamente. Selvom du må ikke selv er vant til at læse i Bibelen, så er digtene, bønnerne og sangene fra denne del af Bibelen grundlaget for både sange og salmer også med moderne udtryk.

Salmernes Bog er et godt sted at begynde med at bruge Bibelen til bøn – sikkert fordi her ikke er tale om historier med afsæt i særlige historiske omstændigheder, men fordi salmernes bog er spækket med menneskelige følelser lige fra kærlighed og dybtfølt glæde over sorg og vrede til desperation og modløshed. Her findes det hele både med tillid til Gud og til ensom overbevisning om at være glemt af alt og alle. Her findes trøst, styrke og  ord til enhver lejlighed. Et godt råd til en daglig bønnestund kan være at læse en salme fra Salmernes Bog, bede for sig selv og andre og slutte af med Fadervor.

Men hvordan lærer man børn at bruge salmernes bog? “Min første bog med Davids Salmer” er et godt bud. Her er ikke tale om en gengivelse af alle salmer, men om gendigtning af nogle udvalgte salmer. Selvom sproget er lidt tungt af og til (der er tale om en oversættelse), synes jeg også der er mange pletskud imellem. Især er jeg vild med, at der er en bøn om at lade alt det farlige og uhyggelig komme an – her illustrationen også fantastisk!

Her er bønner til at udtrykke glæde – også over naturen. Her er en bøn til at takke med, til at bede om tilgivelse og trøst. Illustrationerne i bogen er rigtig fine, farverige og udtryksfulde.

Herhjemme blev bogen taget i brug for ganske få dage siden, og er allerede en af de bøger, som bliver hevet frem til godnatlæsning af den mindste på knap 3 år. Især salmen om at klappe er et hit!

“Min første bog med Davids Salmer” er en rigtig god billedbog med gode ord, som ikke kune behøver henvende sig til helt små børn, men som også kan bruges af voksne eller af større børn, der gerne selv vil læse og bede.