Man har et standpunkt….

Jens Otto Kragh har givet os alle sammen talemåden “Man har et standpunkt til man tager et nyt”. Og det er sikkert også meget rigtigt at det er sådan det er. Meninger og holdninger ændrer sig jo i takt med at vi får nye indsigter og større forståelse af hvad vi har med at gøre i forskellige situationer. Alligevel kommer her et lettere frustreret spørgsmål: Kan man ikke også have en holdning, som uanset følelser, der påvirkes af situationen, danner grundlag for ens handlinger?Skal man partout være i sine følelsers vold? Jeg spørger fordi jeg nu to gange i den sidste uge har oplevet mennesker i autoritet fortælle mig at “det skifter du nok mening om”. Men hvad nu hvis jeg gerne vil at min tro danner grundlag for mine handlinger? Jeg tror faktisk på, at vi ikke kun skal lytte til vores nu-og-her længsel efter lykke. For hvad er det jeg dybest set gerne vil? Hvad er den dybeste længsel?
Men så er vi selvfølgelig inde på et område hvor religion påvirker min politiske/offentlige ageren – og det er ikke så velset nu om stunder. Eller hvad?!

5 replies
 1. Bjørn Thomsen
  Bjørn Thomsen says:

  (Jeg var lige nødt til at slette den første – tænk, før du taler!)

  Uha, uha – hvad er det for nogle gammeldags og bundsolide værdier, du afslører på den måde?
  Nej, spøg til side – autoriteter har ikke altid ret, selvom de ikke selv kan se det, og holdninger kan være uforanderlige, selvom det ikke er normen i vores foranderlige verden.
  Hvis vi alle for alvor tog det alvorligt, at vores tro skulle skinne igennem, så vores handlinger på alle niveauer blev påvirket af det, ville vores tro være et voldsomt provokerende og tydeligt vidnesbyrd for alle! Så fra min pind skal du bare holde fast! Følelser er gode og vigtige, men at the end of the day vil vi ikke blive målt på vores følelser, men vores handlinger…

  Svar
 2. mor og far
  mor og far says:

  Jeg forstår din frustration for autoriteter er ikke altid af det gode.
  Du skal altid holde fast i dine holdninger OG dine følelser. For mig kan disse godt være to sider af samme sag!!! Og i dette tilfælde tror jeg det er.
  Så lad du bare din tro "styre" dine holdninger.
  STORT knus
  Mor.

  Svar
 3. Liv
  Liv says:

  At "mennesker i autoritet" (?) fortæller dig at "det skifter du nok mening om"… fortæller mere om DEM… end om dig! Jeg synes, det er mangel på respekt for et andet menneskes meninger! En slags "vi ved bedre" holdning.

  Du vil gerne at din tro danner grundlag for dine handlinger!
  Det du selv ønsker, udtrykker du jo meget klart! RESPEKT for DIN mening!

  Min erfaring er, at jeg BLIVER NØDT TIL at holde fast i min tro, fordi jeg ved det er DET RIGTIGE,
  følelser er påvirket af mange ting omkring os, som let kan føre os væk fra vores tro, hvis ikke vi holder fokus.

  Så kære du: at det ikke er let at fortælle, at de værdier du står for, grunder på DIN TRO har du ret i, men det er DIN tro! Hold fast i den!
  Når du hele tiden holder fast i at "JEG tror.." er der ingen der med respekt for sig selv OG dig! – kan tillade sig at stille sig kritisk overfor dine udtalelser!

  Kærlige hilsener fra Jonna Liv

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *