England – mit andet land

England er landet, som ligger ved siden af Danmark, men som vi ikke længere tænker så meget på som naboer, som vi gjorde en gang vi var søfarerer. Første gang jeg besøgte Englang var i 10. klasse med min efterskole klasse. Det var vildt spændende – og mærkeligt at skulle bo i en fremmed familie helt alene og ikke helt forstå hvad de sagde, eller hvorfor de opførte sig som de gjorde ind i mellem. F.eks. husker jeg en samtale med manden i huset om at pigerne midt i november i primary school havde nederdel og små strømper på – og ikke strømpebukser eller bare bukser, som jeg var vant til at små piger havde på når temperaturen faldt. Jeg var i praktik i en primary school og det gjorde et vist indtryk at skulle have nederdel på i skolen, og at man gjorde mere ud af at være velklædt til daglig, end vi gør i Danmark. Selvom fruen i huset omgående skiftede til joggindragt når hun trådte ind af døren derhjemme.

Anden gang jeg var i England var fordi jeg skulle læse teologi. Jeg boede der i tre år. Ikke i London, men oppe mellem Manchester og Sheffield. I det smukkeste bakkede område med klipper, får og stendiger. Her blev jeg forelsket. Dels fordi jeg mødte min mand. Og dels fordi Derbyshire, som området vi læste i hedder, er blevet mit andet “hjem”. Jeg føler mig hjemme deroppe. Jeg bliver glad af at lugte bakkeluften – som er så forskellig fra den havluft, jeg holder af herhjemme.

England er der, hvor halvdelen af min familie bor. Her har jeg svigerforældre, bedsteforældre, en svoger og svigerinde, fætre og kusiner derovre. Det er trælst at være så langt fra dem. Og det er dejligt at komme derover og være sammen med dem. I England havde Duncan og jeg vores første hjem sammen. Det var her vores første år som ægtefolk fandt sted.
England er landet, hvor forkælelserne gemmer sig. Fordi der er ting, jeg holder af i England, som ikke er de samme eller som ikke fås i Danmark, bliver det endnu mere særligt når vi er derovre. Der er god chokolade, fantastisk cheddarost. Der er masser af høje hæle, billige bøger, blomster og haver og de er eminente til at

lave desserter 🙂 Man kan altid finde en pub med god mad og en god øl. Her er smukke gamle, anglikanske kirker og katedraler og kirkelivet er anderledes rigt end det er herhjemme. Her er smukke landskaber med alt fra skove til bjerge. Og der er aldrig nogen, der synes det er underligt at man trænger til en pause for at få noget at drikke – især ikke hvis det er en kop te, man trænger til.
E står for England. Mit andet land. Måske jeg engang igen kommer til at bo der. Ellers fortsætter jeg med at nyde det på afstand.
22 replies
 1. Tro Håb og Kærlighed
  Tro Håb og Kærlighed says:

  Kære Anne! Jeg har været ved at skrive en kommentar – men fik det ikke sendt! Det er fine billeder og en dejlig beskrivelse af dit andet land. Sådan vil Sverige altid være for mig – og jeg har endda ingen familie der:-) Det har jo også at gøre med, at vi opholdt os der, mens vi læste, tænkte og udviklede os – og fandt vores dejlige mænd!

  Svar
 2. Anne Thompson
  Anne Thompson says:

  Tak, Margrethe!
  Mona, TurboLotte, Sanne – London tæller bestemt ikke som hele England – selvom det er en dejlig by! Jeg kan kun anbefale at I lægger turen forbi igen 🙂

  Svar
 3. Mona
  Mona says:

  Jag har visserligen bara varit i London, men jag älskar England och engelsmännen. Dom är väldigt artiga. Det är mycket please och man blir tilltalad love och darling. Tänk om ett svenskt affärsbiträde skulle tilltala dig med älskling!!!

  Svar
 4. Anne Thompson
  Anne Thompson says:

  Linsky, custard er aldrig blevet vild med – trods min svigerfamilies ivrige forsøg 🙂 Men åh, Cadbury's chocolate…. det er en af de ting der SKAL med hjem. I indtil flere varianter 🙂

  Svar
 5. linsky
  linsky says:

  Jeg har også bodd mange år i England og savner det! Kjenner meg igjen når du beskriver de små tingene som billige bøker, høye hæler osv. *sukk*
  Cadbury's dairy milk … custard..

  🙂

  Svar
 6. Anne Thompson
  Anne Thompson says:

  Dejligt, Anne!
  Madame, jeg har faktisk ikke været i Oxford endnu. Det er noget jeg bestemt har til gode!
  Tak, Turid, Jeg håber, weekenden hjælper på det!
  Toraa, faktisk er The Lakes endnu længere nord på. Det her er fra the Peak District. Her er også smukt, men ikke så mange søer eller så store bjerge som i Lake district.

  Svar
 7. TorAa
  TorAa says:

  Dette synes jeg er en flott historie og med Happy End tillike.

  Den del av England du skriver og viser flotte bilder fra, er stort sett ukjent for andre enn engelskmenn og tildels skotter.

  Er det det som også kalles "Lakelands"?

  Svar
 8. Turid
  Turid says:

  For et godt skrevet innlegg om England. Spennende å lese om ditt andre hjemland. Jeg må bare innrømme det, men har aldri vært i England. Det er jo vårt naboland, men på mange måter er det langt dit, selv om det går fly daglig. Håper du blir snart bra av forkjølelsen. Med hilsen Turid

  Svar
 9. Madame
  Madame says:

  Min familie bor ved Oxford og ved Bristol, så det er de to områder jeg kender bedst ud over London – og ellers er det jo rigtig dejligt med film, der foregår i England, og at høre det smukke sprog 🙂

  Svar
 10. Anne Thompson
  Anne Thompson says:

  Gehenne, det må du gøre en gang. Der er så mange gode steder derovre. Og uanset om man er til byliv eller landskaber kan man sagtens holde ferie i England!
  Madame, ja, så ved du hvordan det er at være både her og der på én gang somme tider! Er der et bestemt område du holder særligt af?

  Svar
 11. Madame
  Madame says:

  Det var spændende læsning, Anne 😉 Jeg har også tabt en del af mit hjerte til det dejlige England, hvor en del af min familie bor – og derfor forstår jeg dig så godt 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *