,

Ruth – lille og livlig

Ruth skal siges på engelsk. Ruth er Duncans gamle bedstemor, som er et livstykke af en anden verden. Smilende, optimistisk og glad. Som tiltrækker mennesker, på en måde jeg ikke har set andre gøre det. Og som 92 årig har et netværk større end de fleste på facebook. (Altså, ikke at hun er på facebook) Hun spiller klaver, og har indtil for ganke nyligt spillet orgel i diverse kirker til pantomimer, begravelse og bryllupper. Hun lever af en engelsk pension, og kunne for indtil for et par år siden (mens hun stadig spillede meget) finde på at sige “I need a funeral or two…. Naughty little me!” Hun rejste som 83 årig alene til New Zealand og besøgte sidste forår os her i Danmark. Hun er lille, og smiler, så hendes øjne forsvinder. Hun be’r dagligt for alle hun kender, og sender omkring 200 julekort i december.

For snart tre år siden var hun med til min ordination, og faldt dagen inden hun skulle have været hjemme og brækkede sit bækken. Hun lå på Hjørring sygehus halvanden uge, og var
hele afdelingens yndling. Sygeplejerskerne stod i kø for at sige farvel til hende. Hun gør indtryk, og har en varme, et gå på mod og en glæde ved livet, der smitter. Og når jeg bli’r gammel håber jeg at være
lige sådan!
15 replies
 1. Anne Thompson
  Anne Thompson says:

  Tak for alle jeres dejlige ord! Hun er virkelig dejlig, og er det på en måde, så andre omkring hende også får det godt. Dét er en fantastisk egenskab. Og én jeg tror bliver bedre, jo ældre man bliver. Der er bestemt grund til at håbe på at ældes sådan 🙂

  Svar
 2. Mor
  Mor says:

  Ruth er ganske rigtigt noget helt specielt. Også her i huset holder vi meget af hende. Man kan ikke la´ vær´. Hun er helt klart en livsnyder – og hun smitter:-)

  Svar
 3. Turid
  Turid says:

  For ei god å herlig dame som gir masse til andre. Tenk å ha en sånn glede og varme i seg.

  Tusen takk for fine ord hos meg, tar de med meg videre. Klem fra Turid

  Svar
 4. Madame
  Madame says:

  Åh, sikke et dejligt portræt af din mands bedstemor, Anne! Sådan en udstråling er sjælden og tiltrækker andre som en magnet. Jeg kan godt forstå, at sygeplejerskerne stod i kø for at sige farvel til hende 🙂

  Svar
 5. Anne Thompson
  Anne Thompson says:

  Nemlig! Hun er virkelig fantastisk. Kan danske tango og drikke sherry hver dag 🙂 Hun ér et af de mennesker, der gør at jeg ikke er bekymret for at blive gammel – når det også kan være sådan at man på ingen måde er færdig med at leve!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *