,

Materialer til Godly Play

Selvom det er muligt at bruge en del af tankerne og principperne bag Godly Play uden at bruge manuskripterne og materialerne, så er det alligevel sjovt også at gå i gang med dén del af arbejdet.

Du kommer langt med nogle skotøjsæsker (som mange skobutikker gerne giver ud), noget guld maling (enten spray fra et byggemarked eller akrylmaling eks. fra Søstrene Grene) og filt fra en sybutik. Herudover er “Guds folk” den enkelt del der knytter sig flest historier til.

Ordet, drengen og dåben

Min mand har malet denne udgave af “Påskens ansigter”.

Flere historier kan du også sagtens fortælle ved at tegne eller printe figurerne og laminere dem, indtil du har råd til eller brug for at købe dem i en mere holdbar udgave.

Vil du gerne købe figurer som eks. den hellige familie eller historier som skabelsen eller påskens ansigter er det straks mere svært at gøre selv. Her er tre steder jeg selv kender til, der forhandler materialer af en god kvalitet:

I England ligger St. Michael’s Workshop, som er et værksted og værested for mennesker, der ikke kan varetage egentligt arbejde. Hos Bowthorpe Community Trust får de alligevel meningsfyldt arbejde, fordi de er med til at fremstille Godly Play materialer. Du finder deres hjemmeside her.

Fra St. Michael’s Workshop er det muligt at købe nogle af figurerne til bl.a. lignelser uden maling, hvilket gør dem billigere – til gengæld skal du selv have mod på at male dem.

I Finland har Valter Pranks en rigtig fin webshop med smukke, smukke figurer, som han selv producerer. Valter har overtaget fra Joanna, og deres stadig lang ventetid. Min hellige familie er herfra, og figurerne er virkelig smukke og rare at røre ved.

Butikken hedder “Godly Play Materials” og er her.

I Tyskland findes værkstedet “Lindenwerkstätten”, der i lighed med St. Michael’s Workshop for mennesker med handicap. Her er et rigtig stort udvalg, og der er sågar angivet forventet produktionstid på de enkelte varer.

Også her er det muligt at købe “DIY” sæt – men du skal så være opmærksom på at de kun sælges på den tyske del af hjemmesiden.

Du finder den tyske butik her.

Korsfæstelsen er kortvarigt fokus for påskens ansigter.

Korsfæstelsen er kortvarigt fokus for påskens ansigter.

Endelig er jeg så heldig at have en dygtig maler i huset, og vi har derfor sammen selv lavet “påskens ansigter” – jeg har prikket til gemalen om, at jeg synes, vi (læs: han) skal lave dem til salg, for han maler temmelig flot. Du kan købe påskens ansigter fra os som en PDF-fil uden videre til kr.250. Bare send mig en email. Så kan du enten laminere eller lime på sort-malede træplader og bruge dem på den måde. Skal vi male påskens ansigter og lave holder tager det lidt længere tid, for det er ikke noget vi har på lager. Så koster et sæt håndmalede billeder med påskens ansigter kr. 1500 inkl. filt og holder.

Jeg håber, de ovenstående links kan være en hjælp med at finde frem til hvordan du kommer videre med Godly Play. Finder du andre gode steder med materialer eller gode idéer til, hvordan noget kan gøre – så lad mig endelig høre om det!

4 replies
    • Anne
      Anne says:

      Hej Camilla!
      Mener du billeder, der er malede på træ eller billeder til at printe og laminere?
      Hvis det er billederne på træ, så skal jeg lige undersøge, hvad det vil koste inkl. materialer. Men jeg vil tro, det er ca. 800kr. Hvad siger du til det?

      Svar
    • Anne
      Anne says:

      Hej Anne-Dorthe
      Det kan han sikkert – det kræver bare, at vi har en idé om, hvad motivet skal være. Påskens ansigter her har jeg tegnet og han har malet. Måske er det nemmest, hvis vi taler sammen i telefonen? Du kan skrive til mig på anne.thompson@metodistkirken.dk, så kan vi snakkere nærmere om det!

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *